מיזם שילוב נשים בתעסוקה
(מס' 158)

מחבר :
ד"ר שוקי הנדלס
מועד פרסום :
12/2015
הורדה מיזם שילוב נשים בתעסוקה (pdf)

אנו שמחים להגיש לעיונכם דוח מחקרי המסכם את מיזם תעסוקת הנשים. במיזם השתתפו 17 תכניות שיועדו למגוון אוכלוסיות. מקצת התכניות היו מקומיות והיתר כללו יותר מיישוב אחד, מקצת התכניות כללו תכנים כלליים כמו הכשרה כללית במחשב, כישורים 'רכים', העצמה וליווי המשתתפות, ומקצתן יועדו להכשרה מקצועית בתחומי המחשב או הכשרה לטיפול בגיל הרך. תכניות נוספות התמקדו בתחומי היזמות.

המטרות העיקריות של המיזם היו להגדיל את היקף התעסוקה בקרב המשתתפות, להרחיב את מגוון המענים, לפתח מסלולי קידום ולשפר את מצבן הכלכלי, באמצעות סיוע לתכניות מעשיות ויישומיות שמטרתן הקניית ידע ומיומנויות, פתיחת חסמים ועוד. הדגש במיזם היה על עזרה לנשים שאינן משולבות בתעסוקה, נשים במצוקה כלכלית, ונשים המתקשות להשתלב בתעסוקה או ביזמות באופן עצמאי

ברצוננו להביע את הערכתנו הרבה לכל העמותות והגופים שיזמו וקידמו את הנושא ולכל העובדות והעובדים שהשתתפו בתכניות השונות.

מעורבות הקרן למפעלים מיוחדים התאפשרה בשל המקצועיות של עובדות הקרן טניה ליף ודבורה-חיה יוסף שמקדמות תכניות רבות בתחום התעסוקה והרווחה ועל כך תודתנו והערכתנו.

ד"ר שוקי הנדלס התמודד עם אתגר מקצועי משמעותי בביצוע הערכה ל-17 תכניות שונות. הערכה המחקרית אפשרה לזהות ולהעריך את המרכיבים הדומים והשונים בתכניות, את נקודות החוזק והחולשה בכל תכנית. הדיווח האינטגרטיבי מצליח להציג מגמות מעבר לתכניות הפרטניות. אנו מודים לו ומעריכים את תרומתו הרבה למיזם תעסוקת הנשים.

אנו מקווים שהתכניות השונות העצימו את המשתתפות בהן, עזרו להן להשתחרר ממעגל העוני ועזרו בהעלאת ערכן העצמי ומעמדן בחברה. הטיפול בנשים מובטלות, או נשים בתת-תעסוקה, אינו פעולה חד-פעמית של עזרה בכניסה לשוק העבודה והוא מחייב מתן דגש על מעקב וטיפול מתמשך.

תקוותנו שבעקבות הניסוי תעמיק המודעות לחשיבות הקידום של נשים בתעסוקה במגזרים השונים: יהודיות, ערביות, חרדיות, עולות, נערות ונשים באזורי הפריפריה, יורחב הידע על החסמים שאתם מתמודדות נשים בכניסה ובהתמדה בשוק העבודה ויפותחו תכניות הכשרה ותמיכה נוספים.